Professioneel stallen uitmesten

Van Tilburg Stallenreiniging bekijkt per situatie welke machines het meest geschikt zijn voor het uitmesten van een stal. Veelal worden stallen uitgemest met gebruik van een knikloader of een verreiker. De knikloader wordt voornamelijk toegepast bij het uitmesten van moeilijk bereikbare stallen. De bestuurder van een knikloader zit namelijk midden op de machine waardoor deze altijd over het beste overzicht van de stal beschikt.

De grotere stallen worden uitgemest met behulp van een verreiker met cabine. Voor deze grote stallen wordt een bak gebruikt van 2.40 meter. Bij stallen met een put wordt er gebruik gemaakt van een bak van 1.90 meter. Er zijn verschillende afmetingen in volumebakken; 1.80 meter, 1.90 meter (overkiep), 2 meter, 2.30 meter, 2.40 meter en 2.40 meter (overkiep). Zowel de knikloader als de verreiker beschikken over een telescooparm met overkiepbak waardoor zij heel snel en gemakkelijk vrachtwagens kunnen laden.

Bekijk hier de nieuwe spuitunit in werking, project Ulicoten dec 2018

Voor werkzaamheden welke onder andere in volièrestallen plaatsvinden kunt U bij Van Tilburg Stallenreiniging ook terecht voor een mini Loader van 90 cm breed. Met deze mini Loader kan er, zelfs tijdens de ronde als de kippen nog in de stal zitten, mest onder de roosters weggehaald worden. Dit wordt meestal in de avonduren of gedurende de nacht gedaan als het nog donker in de stallen is zodat de kippen rustig blijven.